Iedereen solliciteert, maar hoe maak je nou de beste indruk? In dit artikel lees je wat bedrijven liever niet zien tijdens een sollicitatiegesprek of op een cv.

Roken vlak voor het gesprek

Het is bekend dat nog veel mensen roken, echter wordt dit niet altijd gewaardeerd. Het zou zonde zijn als jij voor je droombaan wordt afgewezen omdat je tijdens een gesprek naar rook ruikt dat zou namelijk een echte blunder zijn.

Gaan zitten met je jas aan

Als je bij het bedrijf binnenkomt doe je netjes je jas uit, geef je de desbetreffende medewerkers een goede handdruk en stel jij jezelf netjes voor.

Oversharing

Tijdens het gesprek is het goed om niet alleen zakelijk te zijn om een beetje persoonlijke band op te bouwen en klik te creëren. Met authenticiteit en eerlijkheid kom je heel ver, just don’t push it. Vertel niet een heel levensverhaal over dat je diep in de schulden zit.

De labrador: Ik doe alles en vind alles leuk!

Daarnaast is het belangrijk dat je niet zegt dat je alles leuk vindt, er zitten namelijk altijd wel minder leuke dingen tussen en dat weet het bedrijf ook. Wanneer je zegt dat je alles leuk vindt kunnen de mensen aan de andere kant van de tafel minder goed inschatten waar jij goed in bent, of wat je echt leuk vindt omdat je toch al ‘alles’ leuk vindt.

Een vaag en ongeorganiseerd cv

Éen van de eerste dingen waar bedrijven naar kijken, je CV. Het is hierbij uiterst belangrijk dat je een foto van jezelf en niet met je kinderen op je cv plaatst en daarbij je vaardigheden correct noteert. Je kan namelijk niet schrijven dat je bekend bent met bijv. Windows 11. Het geheim achter een goed cv is, je werkervaring op de juiste manier noteren. Zet niet alleen ‘ervaring met leidinggeven’ neer als je leiding hebt gegeven aan een team van minimaal 50 mensen. Benoem dit en leg uit wat je functie hierin was!

Do’s

  • Benadruk informatie die relevant is voor de functie.
  • Houd de beschrijving bij irrelevante functies (stages, bijbanen, banen in andere branches) korter. 
  • Overzicht; op de 1e pagina een overzicht van je studie, werkervaring, kennis en persoon.
  • Layout die bij je bedrijfstak past. Grafisch ontwerp? > go allout finance > strak en zakelijk.

Dont’s

  • Irrelevante informatie (zoals kinderen en onprofessionele foto’s).
  • Een cv langer dan 5 pagina’s. Richt je op max 3, als je echt veel werkervaring hebt max 5 pagina’s.
  • Bijzonder lange persoonsbeschrijvingen.
  • Alleen vertellen over wat je team heeft gedaan. Wees duidelijk over jouw bijdragen.

Een onprofessioneel e-mailadres en voicemailbericht

(Misterhorse69@hotmail.com)

Als je solliciteert met een mailadres vernoemd naar je favoriete dier word je al gauw minder serieus genomen dan dat je een mailadres neemt met je eigen naam. Daarnaast is een voicemailbericht ook erg belangrijk. Wanneer een bedrijf jou wilt bereiken voor een afspraak en je kan toevallig niet opnemen, dan is je voicemail je redmiddel. Een keerzijde hiervan is als je voicemail een machinestem is, denken de meeste bedrijven ‘van deze horen we niks meer’. Je kan daarom beter je voicemail professioneel inspreken waardoor bedrijven automatisch een beter beeld krijgen van de persoon achter de telefoon.

Tip: als jij je voicemail niet afluistert, zet hem dan uit of vraag de luisteraar om een mail/whatsapp bericht te sturen.

Onprofessionele social media accounts

Bedrijven zoeken achter de desbetreffende sollicitant vaak nog extra informatie via Google, Facebook en LinkedIn. Zorg ervoor dat deze op orde zijn want dit kan je sollicitatieproces in gevaar brengen! Het is namelijk niet de bedoeling dat je foto’s op je social media hebt staan waarop te zien is dat je een flinke borrel op hebt of op een technofeestje met een flesje water en gespannen blik (zie hier rechts het verkeerde voorbeeld). Daarbij zal je ook je foto’s moeten updaten zodat degene aan de andere kant van de tafel niet verbaasd is als jij er komt te zitten en niet de jij van 10 jaar terug. 

Slechte voorbereiding

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten tijdens een sollicitatiegesprek. Zorg ervoor dat jij je hierop goed voorbereid want dit kan een hoop stress wegnemen. Wanneer je persoonlijke hygiëne slecht is, sta je al 1 punt achter. Persoonlijke hygiëne is namelijk zeer belangrijk. Wanneer jij in de ochtend uit de douche stapt en je haren niet doet zie je er al een stuk minder fris en fit uit dan wanneer je dat wel doet. Vergeet je daarom ook niet netjes aan te kleden. Als jij op gesprek mag komen is het namelijk niet de bedoeling dat je in een hemd, korte broek en op badslippers komt.

Arrogantie

Sommige beroepsgroepen zijn zeer gewild en zeker als programmeur kan je tegenwoordig overal wel aan de bak. Een beetje zelfverzekerdheid is goed en een beetje hard-to-get spelen kan in je voordeel werken. Maar dit kan ook omslaan in een arrogante indruk met een hoop desinteresse. Zorg ervoor dat je vriendelijk bent, interesse toont in het bedrijf en enthousiast bent over de functie. Anders kan je de functie alsnog op je buik schrijven, hoe gewild je vakkennis ook is ;).

Niet bellen als je te laat bent

Iedereen kan wel eens te laat komen, maar niets is zo irritant om op een sollicitant te wachten die te laat is en je af te vragen of die überhaupt nog komt. Dus; zodra je merkt dat je te laat gaat komen, laat het direct aan je gesprekspartner weten. Dan kan hij/zij zich voorbereiden en zijn tijd anders inplannen of ruimte vrijmaken voor de uitloop. Zelfs áls de file zicht oplost en je toch nog op tijd bent, maak je een nette indruk doordat je toch even hebt gebeld.

Gehaast aankomen

Als je met het OV komt, te laat bent en dan besluit om het laatste stuk maar rennend te doen zodat je toch nog op tijd komt; het resultaat, bezweet, buiten adem en licht in de war in het gesprek zitten. Op deze manier ben je niet ontspannen en kan je lastig goed antwoord geven op de vragen. Je kan vooraf beter even bellen en desnoods die laatste 5 minuten even rustig lopen zodat je tenminste kalm in het gesprek zit. Te laat ben je toch al, en dan kan je maar beter een goede indruk achterlaten.

Plaats een reactie

Ontvang onze