FAQ

Proces, kosten en instroom:

Onderstaand vind je alles over het proces van aanmelden, de instroom in het programma en de kosten hiervan.

Wij focussen ons puur op functies binnen de IT en Recruitment. Mensen in ons programma hebben functies zoals programmeur, tester, business analist, agile coach en IT recruiter.

  1. Wij hebben een belofte; wij zorgen dat jij gaat freelancen
    Wij laten je dan ook alleen instromen als we er zelf in geloven dat we deze belofte waar kunnen maken.
  2. Niks is belangrijker dan kwaliteit.
    Daardoor hebben we een beperkte capaciteit in de groepen. Door een grote animo hebben we meer aanmeldingen dan capaciteit en maken we dus een selectie van mensen waarvan wij denken dat ze het meest succesvol worden.
  3. We kennen onze beperkingen: wij kennen de IT en Recruitment markt erg goed en hebben daar een netwerk in.

Wij helpen mensen naar het freelancen door trainingen, risicoverlaging en het regelen van je eerste opdracht. Dat doen we kosteloos en hanteren simpelweg een opslag op je uurtarief in de facturatie naar de klant.

Op deze manier starten onze verdiensten pas zodra jij de overstap hebt gemaakt. Dat is voor ons de juiste motivatie om te zorgen dat we jou succesvol helpen naar de overstap.

Het gehele programma is kosteloos voor jou als freelancer. Wij hanteren een opslag op je uurtarief naar de klant toe.

Trainingen en programma

Alle vragen over de inhoud van de trainingen, het programma en het curriculum:

Je zit ruim 28 uur in training verdeeld over meerdere avonden gedurende een half jaar.

Je zit in een groep met 5 tot 8 anderen.

We werken met kleine groepen om zo veel mogelijk toegevoegde waarde te leveren en ruimte te hebben voor persoonlijke situaties en vragen.

Na (en soms voor) een training zul je het e.e.a aan huiswerk moeten doen. Dit verschilt per sessie, maar als je gemiddeld 2 uur per week te besteden hebt is dat voldoende. Als je een keer geen tijd hebt, doe je het gewoon later.

De trainingen zelf hebben een gemiddelde duur van 3 uur.

In de avonden en bij uitzondering in het weekend.
We werken met datumprikkers die we met de groep delen. Zo komen we tot een datum die voor iedereen uit komt.

Dan kan je de training inhalen bij een andere groep of plannen we een 1:1 sessie.

Als je instroomt vorm je een nieuwe groep samen met andere starters. Vaak hebben we op korte termijn (binnen een maand) een groep die start.

Dit is afhankelijk van de huidige groepen en inzet. Kwaliteit staat voorop. Dit betekent dat we pas met een nieuwe groep zullen starten als de huidige groepen goed geholpen worden.

Ja!

We hebben vaker freelancers gehad die instromen, vaak omdat ze een NLF’er (Next Level Freelancer) zijn tegen gekomen die al in het programma heeft gezeten en daardoor die kennis ook willen.

Een groot deel van het programma richt zich op hoe je je business zo goed mogelijk en gemakkelijk aanpakt. Een groot focuspunt is het optimaliseren van je tarief, binnen komen bij eindklanten, automatiseren van je “verkoopproces”. Allemaal punten waar veel freelancers mee kampen.

Wij helpen je met ALLES dat te maken heeft met je overstap.

Als je vragen hebt over wat BTW nu precies is, hoe je de ontslag gesprekken aan moet pakken of hoe je jouw business naar een hoger niveau tilt, je kunt ons bellen. Veel wordt behandeld in ons trainingsprogramma, documentatie en reading lists, maar als je iets (nog) niet weet, vraag het ons. Onthoud; vragen die voor jou nieuw zijn, hebben wij waarschijnlijk vaker gehad, uitgezocht en een best practice voor opgesteld.

En als wij het zelf niet weten, schakelen we specialisten in die het antwoord zeker wel hebben.

Opdrachten en overstap

Onderstaand vind je alles over het proces van aanmelden, de instroom in het programma en de kosten hiervan.

Wij hebben klanten in veel verschillende sectoren binnen de corporate en startup/scale-up wereld. Je kunt denken aan gevestigde merken zoals Schiphol, ING en Alliander, maar ook nieuwere bedrijven zoals Booking.com, Uber en Funda.

Wat vele malen belangrijker is, is dat wij niet vanuit opdrachtgevers werken maar vanuit jou als startende freelancer. Wij gaan een partnership aan en zijn toegewijd op het verzorgen van jouw overstap. We gaan dus specifiek op zoek naar de juiste en aansluitende opdracht bij jouw wensen.

Nee,

Het is onze core business om mensen te helpen met de overstap vanuit loondienst. Een kerndeel daarvan is het risico voor jou te verlagen door je te helpen terwijl je in loondienst zit.

Jij blijft dus nog gewoon in loondienst totdat je een opdrachtgever vindt die met je de samenwerking aan wilt gaan. Deze is dus op de hoogte van je opzegtermijn en startdatum en pas zodra deze opdrachtgever je de concrete opdracht aanbiedt, neem jij ontslag.

Gemiddeld verdienen de mensen in ons programma € 8400,- bruto per maand, maar dat verschilt erg per specialisme. Bij dit bedrag hebben we al rekening gehouden met de aftrek van verschillende kosten, vakanties, verzekeringen, etcetera. Hier is nog geen inkomstenbelasting van af getrokken.

Wil je voor jouw specifieke situatie een voorbeeldberekening maken? klik hier.

Staat je vraag hier niet tussen?

Mail dan naar erik@nextlevelgrowth.nl en we zullen snel reageren.

Ontvang onze