FAQ

Proces, kosten en instroom:

Hieronder vindt je alles over het aanmeldproces, het instroomprogramma en de bijbehorende kosten.

Wij focussen ons puur op functies binnen de IT en Recruitment. De mensen die ons programma volgen bekleden functies als programmeur, business analist, agile coach, tester en IT recruiter

  1. Wij hebben een belofte; wij zorgen dat jij gaat freelancen.
    Wij laten je dan ook alleen instromen als we er zelf in geloven dat we deze belofte waar kunnen maken.
  2. Niets is belangrijker dan kwaliteit.
    Door een groot animo, hebben we meer aanmeldingen dan capaciteit. Daarom maken wij een selectie van mensen waarvan wij denken dat ze het meest succesvol worden.
  3. Specialisatie; Elke markt is anders. Wij kennen de IT en Recruitment markt erg goed, hebben een groot netwerk en kunnen daarom het beste helpen in die vakgebieden.

Wij helpen mensen naar het freelancen door trainingen, risicoverlaging en het regelen van je eerste opdracht. Dat doen we kosteloos en hanteren simpelweg een opslag op je uurtarief in de facturatie naar de klant.

Op deze manier starten onze verdiensten pas zodra jij de overstap hebt gemaakt. Dat is voor ons de juiste motivatie om jouw succesvol te helpen met de overstap naar het freelancen.

Het gehele programma is kosteloos voor jou als freelancer. Wij hanteren een opslag op je uurtarief naar de klant toe en alleen voor zolang als ons traject loopt. Wij verdienen alleen wanneer jij succesvol freelancet.

Trainingen en programma

Alles over het programma, het curriculum, en de inhoud van de trainingen vind je hieronder.

Gedurende een half jaar ben je ruim 28 uur in training. Deze uren worden verspreid over meerder avonden zodat je de tijd krijgt om alles te verwerken.

Je zit in een groep met 5 tot 8 anderen.

We werken met kleine groepen om zo veel mogelijk toegevoegde waarde te leveren en ruimte te hebben voor persoonlijke situaties en vragen.

Trainingen duren gemiddeld drie uur. Na (en soms voor) een training zul je het e.e.a. aan huiswerk moeten doen en daarbij moet je verschillende activiteiten verrichten voor je bedrijf.

Reken per week gemiddeld twee uur die je aan je bedrijf moet besteden.

In de avonden en bij uitzondering in het weekend. Daarnaast werken wij met datumprikkers die we met de desbetreffende groep delen. Zo komen we samen op een datum die iedereen schikt.

Dan kan je de training inhalen bij een andere groep of plannen we een 1:1 sessie.

Als je instroomt vorm je een nieuwe groep samen met andere starters. Vaak hebben we op korte termijn (binnen een maand afhankelijk van de inzet van de huidige groep) een nieuwe groep die start. Kwaliteit staat voorop. Dit betekent dat we pas met een nieuwe groep zullen starten wanneer de huidige groepen de juiste hulp hebben gekregen.

Ja!

We hebben vaker freelancers gehad die instromen, vaak omdat ze dezelfde kennis willen als een NLF’er (Next Level Freelancer) die ze met toeval zijn tegengekomen.

Een groot deel van het programma richt zich op hoe jij je business zo goed mogelijk en gemakkelijk aanpakt. Focuspunten zijn, het optimaliseren van je tarief, binnen komen bij eindklanten en het automatiseren van je “verkoopproces”.

Wij helpen je met ALLES dat te maken heeft met je overstap EN VEEL MEER.

Als je vragen hebt over wat BTW nu precies is, hoe je de ontslaggesprekken aan moet pakken of hoe je jouw business naar een hoger niveau tilt, je kunt ons bellen. Veel wordt behandeld in ons trainingsprogramma documentatie en reading lists (administratie, pensioen, vermogensbeheer, onderhandelen etcetera), maar als je iets (nog) niet weet, vraag het ons. Onthoud; vragen die voor jou nieuw zijn, hebben wij waarschijnlijk vaker gehad, uitgezocht en een best practice voor opgesteld.

En als wij het zelf niet weten, schakelen we specialisten in die het antwoord zeker wel hebben.

Opdrachten en overstap

Onderstaand vind je alles over het proces van aanmelden, de instroom in het programma en de kosten hiervan.

Wij hebben klanten in veel verschillende sectoren binnen de corporate en startup/scale-up wereld. Je kunt denken aan gevestigde merken zoals Schiphol, ING en Alliander, maar ook jongere bedrijven zoals Booking.com, Uber en Funda.

Wat vele malen belangrijker is, is dat wij niet vanuit opdrachtgevers werken maar vanuit jou als startende freelancer. Wij gaan een partnership aan en zijn toegewijd op het verzorgen van jouw overstap. We gaan dus specifiek op zoek naar de juiste en aansluitende opdracht bij jouw wensen.

Nee,

Het is onze core business om mensen te helpen met de overstap vanuit loondienst. Een kerndeel daarvan is het risico voor jou te verlagen door je te helpen terwijl je in loondienst zit.

Jij blijft dus nog gewoon in loondienst totdat je een opdrachtgever vindt die met je de samenwerking aan wilt gaan. De opdrachtgever is dus op de hoogte van je opzegtermijn en startdatum en pas zodra de opdrachtgever je de concrete opdracht aanbiedt, neem jij ontslag.

Gemiddeld verdienen de mensen in ons programma € 9701,- bruto per maand, maar dat verschilt erg per specialisme. Bij dit bedrag hebben we al rekening gehouden met de aftrek van verschillende kosten, vakanties, verzekeringen, etcetera. Hier is nog geen inkomstenbelasting van af getrokken.

Wil je voor jouw specifieke situatie een voorbeeldberekening maken? Klik hier.

Staat je vraag hier niet tussen?

Mail dan naar [email protected] en we komen zo snel mogelijk bij je terug.

Ontvang onze Syllabus