Onze droom

Wij hebben de ambitie om de wereld van het freelancen te veranderen en de regie terug in de handen van de freelancer te leggen. In onderstaand verhaal lees je wat onze visie is en waarom we hier in geloven. 

Door Erik en Erik-jan

Je bent een freelancer, zit op een toffe opdracht en verdient ruim meer dan dat je in loondienst deed. Toch zijn er nadelen, er zit vaak een bureau tussen jou en je klant.

Een bureau dat flinke bedragen rekent voor het bemiddelen van de opdracht.

Het is natuurlijk geen probleem als je de opdracht via een portal hebt gekregen en dat die partij twee tot vijf euro rekent voor de administratieve afhandeling. Maar de bureaus die tien tot vijfentwintig euro per uur rekenen voor alleen de bemiddeling en niet eens willen vertellen wat ze op jou verdienen…… dat doet pijn. 

Als iemand 10% tot 30% van je omzet krijgt. Moet dat ook evenredig zijn naar de moeite die hij erin heeft gestopt. Maar dat is allesbehalve het geval.

De partijen die ons bemiddelen zijn een noodzakelijk kwaad geworden doordat zij een groot netwerk hebben, de hele dag op de opdrachten jagen en daardoor dus ook de eerste zijn die aan de telefoon hangen. Wanneer wij deze bemiddelaar overbodig willen maken moeten we een groter en sterker netwerk met elkaar opzetten.

 

De cijfers; 

Momenteel verdienen de bemiddelingsbureaus bijna 3 miljard aan het bemiddelen van ons als freelancers. Als je de uitzendbranche hierbij meeneemt  verdienen ze samen bijna 300 miljard euro. Ook de winstcijfers van deze bedrijven zijn niet mis: Bemiddelaars hebben  833.000.000,- winst omgezet en met de uitzendbranche daarbij opgeteld komen ze samen op ruim 2 miljard euro winst.

” Als iemand 10% tot 30% van je omzet krijgt. Moet dat
ook evenredig zijn naar de moeite die hij erin heeft gestopt”

Bemiddelaars verdienen dus goed geld door het regelen van onze opdrachten. Wij denken echter dat dit anders kan en het is daarom dan ook onze missie om een zo groot mogelijk deel van die opbrengsten terug te brengen naar de freelancers zelf. 

 

Hier begint onze droom: het opzetten van een gezamenlijk netwerk, community, platform of hoe je een groep freelancers die elkaar helpen ook maar wilt noemen. Een zelfvoorzienende groep waarin de opdrachten direct aan het platform worden uitgewisseld en op deze manier “the middle man” eruit wordt gehaald. Wij leggen dus de regie weer bij jou.

 

 

 

Als platform kunnen we individuen ook laten groeien door trainingen aan te bieden. Stel je bent een Scrum Master en jij denkt dat je andere freelancers kan helpen hun diploma te behalen kun je hiervoor een training op ons platform zetten die andere freelancers bij jou kunnen kopen. Zo helpen we elkaar, maken we alles transparant en zorgen ervoor dat de baten zoveel mogelijk bij de deelnemers van ons platform terecht komt.

“Een groep freelancers die opdrachten direct aan elkaar uitwisselen en op deze manier “the middle man” eruit wordt gehaald.”

Andere zaken zoals collectieve verzekeringen die je bij detacheringsbureaus ontvangt kunnen we, als we eenmaal groot genoeg zijn, ook afsluiten. Een boekhoudprogramma, versturen van facturen of zaken zoals een broodfonds worden allemaal mogelijk als wij ons verenigen. Een interessante discussieavond met een gastspreker over het nut van Devops of een borrel om je netwerk te vergroten, de mogelijkheden zijn eindeloos. Hiermee willen wij jou absoluut niet dwingen om naar alle borrels te komen, je bent niet voor niks freelancer geworden, maar wij willen de freelancers die zich bij ons aansluiten zoveel mogelijk ondersteunen in het freelancen en het zo makkelijk mogelijk maken allemaal tegen een zo eerlijk mogelijk tarief.

Indien jij in onze droom gelooft en hier deel van wilt uitmaken laat dan jouw e-mailadres achter op deze website en we houden je op de hoogte van de ontwikkelingen. Ook wordt je vanaf dat moment uitgenodigd voor onze borrels en netwerk evenementen. 

Wil je onderdeel uitmaken van onze droom, laat dan je telefoonnummer achter zodat we contact met je op kunnen nemen om erachter te komen wat jouw behoeftes en beweegredenen zijn. 

Ons doel is om onze droom werkelijkheid te laten worden en om zoveel mogelijk freelancers te helpen.

 

Als je meer informatie wilt over onze visie of als onze visie deelt, neem dan contact met ons op. We informeren je graag verder.

Erik & Erik-Jan

 

Terug naar de website.

Ontvang onze