Wat wij doen

Onze Missie

Veel mensen zitten niet op hun plek, ervaren het gevoel van een bore-out of zijn op zoek naar meer vrijheid. Freelancen brengt dat waar die mensen naar verlangen: vrijheid, afwisseling, echte waardering van klanten, financiële onafhankelijkheid en een goede werkbalans. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat het freelancen een werkstructuur is die veel beter past dan de “klassieke” manier van werken zoals 5 jaar lang voor 1 baas te blijven werken. 

Wij geloven erin dat het gemakkelijk is om te freelancen, dat je geen werkgever of detacheerder nodig hebt en zodra je aan het freelancen bent ook geen bemiddelingsbureaus.

Zelf hebben we ook ooit de overstap gemaakt en het is onze missie om zoveel mogelijk mensen te helpen met deze stap naar vrijheid. Op deze manier willen we zo veel mogelijk mensen de kans geven op een vrijer leven, waarbij ze het heft in eigen handen nemen. En op die manier met zo min mogelijk risico’s jou zo snel mogelijk bestendig maken. Dat wil zeggen; zorgen dat je altijd een solide stroom opdrachten hebt en je niet bespeeld wordt door bureaus. 

Onze diensten

De opdracht

Wij regelen jouw opdracht voordat je ontslag neemt. Hierdoor loop je minimaal financieel risico omdat je pas ontslag neemt als je eerste opdracht binnen hebt. Op die manier heb je een vloeiende overstap van loondienst naar freelancen.

Training en coaching

Hier draait het om; wij leren je alles wat je moet weten om goed zelfstandig te freelancen. Wij helpen je bij elke stap in het proces en leren gericht hoe je je netwerk uitbreidt, welke bedrijven personeel inhuren, hoe je hier binnenkomt en begeleiden je bij elk punt waar er vraagtekens bij je opkomen.

Ondersteunende diensten

De overstap zelf kan een beetje hectisch zijn, daarom wil jij je daarop focussen en regelen wij de rest; het opzetten van je administratie, je website, visitekaartjes, advies over verzekeringen, pensioen en vermogensbeheer, etcetera. Daarnaast hebben we een online portal waar je veel informatie vindt en sluiten we je aan bij onze Telegram groepen waar je bij andere freelancers terechtkunt voor allerlei vragen.

jouw traject

Hoe werkt het?

Meeting: vaststellen samenwerking

Het is zover! Je eerst opdracht. We helpen je met het finaliseren van alle zaken. 

Samen nemen we de exacte stappen door die jij kan verwachten tijdens het programma. Ook maken we afspraken over het richttarief, de mogelijke overstap datum en maken we een targetlijst voor opdrachten.

Opdracht:

We vinden een passende opdracht binnen jouw wensen.

Training: het winnen van opdrachtgevers.
Hier leer je de beste tricks of the trade waarmee je opdrachtgevers overtuigt en concurrentie achter je laat.

Tekenen opdracht: 

Het moment is daar, je doel is bereikt!

– Hulp bij clean exit bij je werkgever (ontslag)
– Begeleiding inschrijving KVK

Overstap:

We laten je vooralsnog niet alleen, maar gaan nu je business verbeteren zodat je echt een “Next Level Freelancer” wordt.
– Je krijgt persoonlijke ondersteuning van NLF
– Ondersteuning van fiscalist en vermogensbeheerder
– Training: Creëren van een geld genererend netwerk
– Training: Onderhandelingstechnieken
– Maandelijkse netwerkborrel met andere freelancers
– Training: Next Level Businessplan.

Belafspraak

We spreken elkaar, maken kennis en lichten het algemene concept toe. 

Omdat we meer animo dan plekken hebben in de trainingen, screenen we jouw profiel en vergelijken wij deze met andere gegadigden. Zodra je door deze screening heen bent, plannen we een meeting in.

Het moment van de waarheid is aangebroken!

Inschrijving:

 

De start van jouw reis naar het freelancen!

Allereerst start je met het volgen van onze LinkedIn training, tegelijkertijd optimaliseren wij jouw profiel en CV en gaan wij direct opzoek naar opdrachtgevers binnen jouw eigen aangegeven wensen. Op deze manier helpen wij jou de overstap zonder risico te maken.

Intake:

Je gaat op intake bij de opdrachtgever. 

We helpen je met onderhandelingen in de opdracht, stellen de contracten op of controleren de contracten die je opdrachtgever aanlevert.

Ontslag nemen: 

– Champagne!
– Opzetten website & visitekaartjes
– Inschrijving bij Boekhouder & fiscalist
– Inregeling freelance omgeving (Documenten & handleidingen)

waarom freelancen via Next Level?

Wij zijn er voor jou

We richten ons puur op het opzetten van jouw bedrijf en helpen je bij het zelfstandig worden en de volledige overstap zodat je het zelf kunt doen. Zonder detacheerder of bemiddelingsbureaus dus.

Eerste opdracht

Wij regelen eerst de opdracht en pas daarna neem je ontslag. Op die manier heb je zo min mogelijk financieel risico.

Ervaring van een expert

In het programma van Next Level Freelancer heb je elk moment een ervaren coach tot je beschikking die je kan helpen bij elk vraagstuk van het freelancen.

Je bent nooit alleen

Je wordt aangesloten bij onze freelance community van mensen die je direct kunt appen en in dezelfde fase als jij zitten of juist al jaren freelancen.

De juiste kennis

Door onze ervaring in de recruitment, detachering en freelance markt weten wij exact wat je moet doen om zo goed mogelijk te freelancen. Daarnaast richten wij ons specifiek op de IT en daar is al het advies ook op afgestemd.

Een goede start

Gelijk goed van start. Omdat wij dagelijks mensen helpen met freelancen en alles er omheen, weten wij hoe jij je zaken gelijk goed op orde hebt en geen gedoe krijgt met verzekeringen, pensioen, belastingen, contracten of andere zaken.

Tariefoptimalisatie

Alleen de overstap is niet het doel, je wilt ook zo veel mogelijk (financiële) vrijheid creëren. Wij zorgen ervoor dat je binnen een jaar je tarief gaat optimaliseren en op een zo kort mogelijke termijn tegen een optimaal tarief ingezet wordt. Ons doel is dat ons programma zichzelf voor jou terugverdient.

PLAN van aanpak / risico's

Jouw situatie is uniek, en jouw overstap en het plan daarvoor dus ook. Voordat we het programma starten, nemen we gezamenlijk eerst jouw volledige situatie door met alle eventuele risico’s die op je pad gaan komen. Op basis daarvan volgt een plan van aanpak hoe we exact de overstap gaan maken en wat we in welke situatie kunnen doen. 

Op deze manier heb jij altijd duidelijkheid over wat er gaat gebeuren en minimaliseren we de kans op onverwachte of ongewilde situaties. Als hier uitkomt dat we beter even een jaar kunnen wachten is dat ook ok. Dit gesprek is onderdeel van de verkennende fase naar de samenwerking. 

ervaringen van onze partners

Bekijk één van onze video’s om te zien hoe anderen terug kijken op de samenwerking.

past freelancen wel bij mij?

Moet je het nu wel doen? Heb je wel de ervaring? Het is begrijpelijk dat je veel vraagtekens hebt. Maar besef je één ding. Er is een bijzonder hoge marktvraag naar IT’ers en het inhuren van freelancers is inmiddels gemeengoed in Nederland. Daarom een perfecte combi om te freelancen. 

Het verschilt natuurlijk wel per persoon en specialisme, maar in de basis is het een gezonde markt. Wil je dat wij naar jouw situatie kijken en de haalbaarheid inschatten? Vraag dan een bruto/netto calculatie aan waarin we een inschatting doen wat je als freelancer kan gaan verdienen. 

Trainingen

De traditionele freelancer heeft een hoge mate van vakkennis, maar daarbuiten ontbreken er soms nog een aantal zaken om écht succesvol te zijn. Daarom hebben wij het T-Shaped Freelancer model bedacht en wij geloven erin dat je succesvol en gemakkelijk kunt freelancen als je alle vaardigheden in dit profiel bezit. Diepgaande kennis van je vak en bredere kennis op de onderwerpen in de “vleugels” van de T die maken dat je gemakkelijker je tarief optimaliseert en opdrachten binnenhaalt waarmee je ook de groei in je bedrijf en opdrachten door kan zetten. Die vaardigheden leer je dan ook tijdens ons programma, waarbij je naast de persoonlijke coaching/training ruim 28 uur training krijgt om jezelf klaar te stomen voor de freelance markt. 

t-shaped_freelancer

Ontvang onze Syllabus