Waar we vroeger een voorkeur gaven aan nieuw, nieuwer, nieuwst, koesteren we vandaag de dag een grote liefde voor recyclen. Soms heb je immers een blogpost, die het kwalitatief gezien simpelweg waard is om in een nieuw jasje te worden gestoken! Wil jij jouw oude content recyclen tot nieuwe content? Lees hier hoe je dat doet. 

Het recyclen van je oude content brengt vele voordelen met zich mee. Zo bespaart het je op de lange termijn veel tijd, omdat je geen volledig nieuwe content hoeft te creëren, maar je simpelweg je oude content in een nieuw jasje steekt en zal je zichtbaarder zijn bij klanten, waardoor je eenvoudig een betere band met ze opbouwt en je er wellicht weer nieuwe klanten bij krijgt. Daarnaast kun je jouw boodschap hiermee ook bekrachtigen en is de kans groter dat je SEO-wise een boost krijgt door het herplaatsen van je content. 

Van oude content naar een nieuwe infographic

Wanneer je oude blogs bestaan uit de uitleg van begrippen of systemen, dan beschik je over een goede basis voor het maken van een nieuwe infographic. Infographics spreken vaak een stuk meer mensen aan, omdat mensen van nature eerder visueel dan tekstueel zijn ingesteld. Daarnaast zijn infographics veelal een stuk bondiger en daarbij erg concreet, waardoor het verkrijgen van informatie vereenvoudigd wordt en je de kans om een ander publiek te bereiken met hetzelfde verhaal, vergroot. 

Publiceer een E-book van je oude content

Heb je altijd al een boek willen schrijven over de werkzaamheden en kennis binnen je vakgebied? Als je blogartikelen over het algemeen relevant zijn aan elkaar, dan zou je door middel van je oude content een E-book kunnen schrijven. In dit geval kan je er ook een passief inkomen en daarbij een nieuwe inkomstenbron van genereren, zodat je er dubbelop van kunt profiteren. Probeer er in dat geval wel voor te zorgen dat je de oude informatie aanvult met nieuwe en/of actuele informatie en afbeeldingen, zodat de aanschaf van het E-book voor de kopers en/of lezers hiervan, wel de moeite waard is.

Opnieuw posten onder een andere headline

Wil je het echt simpel houden, dan kan je er ook voor kiezen om je originele content simpelweg opnieuw te promoten op social media. Voor Facebook is de Facebook Debugger een goede optie, omdat deze ervoor zorgt dat ook de achterliggende coderingen van je posts nieuw zijn, waardoor het – mits je hier en daar wat kleine aanpassingen doet – onder geen enkel beding op zal vallen dat je je oude content hergebruikt.

Maak een serie van je oude content

Wanneer je er voor kiest om bovenstaande tip op te volgen, kan je ervoor kiezen om een serie te maken van de artikelen die relevant zijn aan elkaar. Je kan er dan bijvoorbeeld een serie van maken, waarin je je meest bekeken blogs centraal zet. Zo weet je zeker dat je niets dan kwalitatief goede content herhaalt, waarvan je zeker weet dat het interessant is voor je publiek. 

Ontwikkel een webinar

Wens je meer gebruik te maken van de audiovisuele mogelijkheden van vandaag de dag? Om het audiovisuele aspect in te zetten voor je business, kan je er ook voor kiezen om een webinar te ontwikkelen van je oude content. Door middel van een webinar stel je jezelf in de gelegenheid om interactief met je publiek in contact te zijn, waardoor je klantcontact verbeterd zal worden en stel je jezelf wederom voor als een expert binnen je vakgebied, omdat je voor het ontwikkelen van een goede webinar wel degelijk over goede kennis moet beschikken. 

Gebruik je oude content voor nieuwe gastblogs

Wil je het, net als bij tip 3, echt eenvoudig houden? Je kan je oude content ook gebruiken voor het plaatsen van gastblogs op externe sites. Hierdoor breng je jouw eigen vakkennis onder de aandacht, kunnen potentiële klanten meelezen, waardoor je er wellicht leuke, nieuwe klanten bij krijgt en verkrijg je wellicht ook nog eens nieuwe bezoekers op je eigen site. 

Plaats een reactie

Ontvang onze